Karin Weman

Karin Weman är universitetslektorn som driver företaget Motivationsdoktorn med varumärket WemanMotivation för kvalitetssäkring av digitala stödtjänster för hälsobeteenden. Sedan fyra år tillbaka leder hon en forskningsgrupp som studerar drivkrafterna bakom träning, fysisk aktivitet och andra hälsobeteenden. Snart släpper hon sin andra föreläsning på Sport Competence där vi får lära oss om det ”magiska pillret”. Eller det närmaste vi kommer ett magiskt piller, nämligen ökad fysisk aktivitet. Det har så stora hälsoeffekter men ändå har vi svårt för att upprätthålla en aktiv livstil över tid. Den här föreläsningen handlar om varför det blir så, vilken inverkan motivationen har på våra beteenden och hur man kan stimulera sin egen motivation.  

Karin Weman
Jenni Asserholt

”Jenni Asserholt är en hårt arbetande forward, som ger allt i alla lägen. Hon är en stor förebild, såväl på som utanför isen. Hon är alltid förberedd och visar alltid ledarskap.”
Så löd motiveringen när Jenni blev utsedd till Sveriges bästa damhockeyspelare 2014. Hon har spelat 219 landskamper och deltagit i tre OS och nio VM-turneringar med Damkronorna. Hon är lagkapten i landslaget och har som främsta meriter två SM-guld med Linköpings HC samt ett silver från OS i Turin. Snart kan du hänga med på Jennis helt fantastiska resa på Sport Competence.

Leif Swärd

Leif Swärd är en av idrottsrörelsens mest kända och meriterade idrottsläkare och ortoped. Han har bland annat varit IFK Göteborgs lagläkare under många år, läkare för svenska och engelska fotbollslandslaget. Swärd är även docent i ortopedi vid Sahlgrenska akademin och överläkare vid Orthocenter/IFK kliniken i Göteborg. Leif Swärd är även en uppskattad författare till både litteratur till idrottsrörelsen samt många vetenskapliga artiklar.

Leif Swärd