Arne, Jessica & Maria

En stark trio gör snart entré på Sport Competence. Arne Ljungqvist, världens främsta dopingjägare. Jessica Norrbom och Maria Ahlsén från Stockholms Universitet som gett ut boken Frisk Utan Flum. Tillsammans kommer de förklara vad doping och kosttillskott är och vad det gör med kroppen och hur det påverkar dig och andra personer i din omgivning. Fakta blandas med erfarenheter och konkreta tränings- och hälsoråd. Räkna med ökad kunskap om doping och vilka lagar som gäller, hur du undviker ofrivillig doping, tillåtna prestationshöjande preparat och när det kan vara motiverat att ta kosttillskott. Detta dreamteam inom området ser du snart på Sport Competence!

Arne Ljungqvist
John Dohlsten

John Dohlsten är tillbaka på Sport Competence med föreläsningar som ingår i Linköpings kommun personalförsörjningsprojekt "Ledarskapsakademin". Projektet syftar till att förbereda ungdomar med olika förkunskaper för ledaruppdrag i förenings- och arbetslivet. Kommande föreläsning handlar om grundläggande värderingar för svenskt idrottsliv. Hur kan man omsätta idrottens verksamhetsidé-, värdegrund- och vision till praktiska förhållningssätt och aktiviteter som kan fungera normsättande för unga ledare som förebilder. Del 1 och del 2 kan du se redan idag. Du hittar dem här. Gör gärna det så säger vi till när du kan ta steget till del tre då den släpps.

John Dohlsten
Susanne Pettersson

Susanne Pettersson är en mycket efterfrågad och hyllad föreläsare, samt en av Skandinaviens ledande konsulter inom förändringsarbete. Susannes uppdrag kan sammanfattas i ”att göra andra människor till hjältar – att bidra till andras framgång”. Hon har 25 års erfarenhet av att utbilda, utveckla och coacha individer, team och organisationer till framgång, kraft och balans. För att nå framgång där människor mår och presterar bra tillsammans krävs det att man drar åt samma håll på samtliga nivåer. Lär dig mer om det i Susannes föreläsning, snart på Sport Competence. 

Susanne Pettersson
Annette Lefterow

Vi känner henne sedan tidigare här i portalen och snart är hon tillbaka med en helt ny föreläsning om att dämpa stress och bygga mental styrka. Annette Lefterow är en ledande expert inom wellness, välkänd hälsoprofil och författare. Med över 30 års erfarenhet som pedagog inom träning, yoga och dans har hon utvecklat en egen hälsofilosofi, Lefterow metoden. Metoden förenar yoga, pilates, mediation, träning, mat, ayurveda, spa och dans. Det kan du redan nu ta del av här. Den nya föreläsningen handlar om att stärka den mentala, fysiska och sociala hälsan. Dvs bygga styrka, balans och smidighet i både kropp, tanke och själ. Vi längtar!

Annette Lefterow
Jenni Asserholt

”Jenni Asserholt är en hårt arbetande forward, som ger allt i alla lägen. Hon är en stor förebild, såväl på som utanför isen. Hon är alltid förberedd och visar alltid ledarskap.”
Så löd motiveringen när Jenni blev utsedd till Sveriges bästa damhockeyspelare 2014. Hon har spelat 219 landskamper och deltagit i tre OS och nio VM-turneringar med Damkronorna. Hon är lagkapten i landslaget och har som främsta meriter två SM-guld med Linköpings HC samt ett silver från OS i Turin. Snart kan du hänga med på Jennis helt fantastiska resa på Sport Competence.

Leif Swärd

Leif Swärd är en av idrottsrörelsens mest kända och meriterade idrottsläkare och ortoped. Han har bland annat varit IFK Göteborgs lagläkare under många år, läkare för svenska och engelska fotbollslandslaget. Swärd är även docent i ortopedi vid Sahlgrenska akademin och överläkare vid Orthocenter/IFK kliniken i Göteborg. Leif Swärd är även en uppskattad författare till både litteratur till idrottsrörelsen samt många vetenskapliga artiklar.

Leif Swärd