Varningsmeddelande

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.
Vad ska man äta och varför? Del 1
(48tim, max 100 personer)

Vad ska man äta och varför? Del 1
17.59
Jessica Norrbom & Maria Ahlsén

Jessica och Maria är molekylärbiologer, doktorer i fysiologi, etablerade forskare och författare till välkänd litteratur.

Få ämnen drar till sig så stort intresse som vad vi äter. Bättre hälsa eller viktnedgång genom nya dieter och bantningskurer utlovas så gott som dagligen på löpsedlar och sociala medier.

Myterna kring hur vi håller oss friska är många, ofta motsägelsefulla – och ibland helt felaktiga. I de här föreläsningarna (Vad ska man äta? Del 1 & 2) reder vi ut vad som är nyttigt, vad som är onödigt och vad som till och med kan vara farligt – och vi förklarar varför. Vi undviker pekpinnar utan fokuserar istället på att lyfta fram det som verkligen ger positiva effekter på hälsan och gör det så enkelt som möjligt att leva hälsosammare. 

Deltagarna får vetenskapliga och välgrundade svar på de vanligaste frågorna om kost och hur man med små förändringar kan uppnå stora hälsoförbättringar. 

- Föreläsningen har både svensk och engelsk undertext. Välj mellan dessa genom att trycka på knappen märkt "CC" längst ner till höger om videon. -